X
Bebekler İçin Mama Tarifleri

Bebekler İçin Mama Tarifleri

Bebeklerin sadece anne sütü ile besledikleri dönemin sonu geldiğinde ek gıdaya geçiş dönemi başlamış demektir.

ABONE OL
Nisan 17, 2022 14:24
Bebekler İçin Mama Tarifleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bebeklerin sadece anne sütü ile besledikleri dönemin sonu geldiğinde ek gıdaya geçiş dönemi başlamış demektir. Elbette bu geçiş sürecinde bebeklerinize farklı ve kolay uygulanabilecek tarifler yapabilirsiniz. Hem besleyici hem de sağlıklı bebekler için mama tarifleri listemize göz atabilirsiniz. Listemizde bebekler için faydalı olan ve damak zevklerine uyumlu tarifler yer almaktadır.

Bebeklere Uygun Kolay Muhallebi Tarifi

  • Yarım çay bardağı anne sütü veya devam sütü
  • 1 bardak soğuk su
  • 1 yemek kaşığı kadar yulaf un
  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi (organik olmasına dikkat etmelisiniz.)
  • 1 yemek kaşığı kadar pirinç un

Pirinç ununu, suyu ve yulaf ununu tencerede bir güzel karıştırın. Karıştırma işlemini un kaybolana dek yapın ve sonrasında kısık ateşte karışımı pişirin. Pişirmeyi yavaşça yaptıktan sonra kıvamına erişen mamayı soğusun diye beklemeye alın. Soğuduktan sonra da üzerine süt ve organik pekmezden ekleyin. Son olarak da çırpma işlemini tamamlayıp mama da ılıdıktan sonra güvenle bebeğinize yedirebilirsiniz.

Bisküvili Meyve Maması Tarifi

  • Bebe Bisküvisi (5 – 6 adet )
  • Yarım muz ve yarım elma
  • 1 tatlı kaşığı kadar harnup (keçi boynuzu) pekmezi
  • 1 adet taze ceviz içi

Hazırladığınız malzemelerden elmayı bir güzel rendeleyin ve muzu da çatal ile ezin. Sonrasında da kırdığınız bebe bisküvileri ile birlikte harman edin. Sonrasında da ceviz içini bir güzel döverek toz haline çevirin. Toz olmuş cevizi de meyve püresini içerisine katın. En sonunda da harnup pekmezini de karışıma ilave edip hepsini birlikte karıştırın. Kısa sürede ideal mama hazırlanmış olacaktır. Fakat bu gıdaların bebekte yan etki oluşturma ihtimaline karşın doktor tavsiye almanız ve sonrasında bebeğe vermeniz daha güvenli olacaktır.

Kabaklı ve Havuçlu Mama Tarifi

  • 1 adet orta boy havuç ve 1 adet küçük boy kabak
  • 1 tatlı kaşığı kadar organik zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kadar pirinç

Havucu ve kabağı güzelce soyup sonrasında da onları küp şeklinde doğrayın. Doğrama işlemi bittikten sonra bu karışımı bir tencereye ekleyiniz. Tencereye daha sonra da su ve pirinç eklemesini yapınız. Tencere hazırlandıktan sonra bir süre sebzelerin yumuşamasını bekleyin. Yumuşadıktan sonra da sebzeler şişene dek pişirmeye devam edin. Sonrasında da blender yardımı ile püre seviyesine getirip bebeğinize güvenle yedirin.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.