X

Portakallı Saray Sarması Tarifi

ABONE OL
Benzer Videolar
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Farklı lezzetler arayan ve misafirlerine bu farklı lezzetleri sunmak isteyenlere portakallı saray sarması en
iyi tercihlerden bir tanesidir.

Muhteşem lezzete sahip olan bu tatlı ayrıca hafif olma özelliğine sahiptir.
Lezzeti, görünümü, rengi ve dokusu ile misafirlerinizi mest edebilirsiniz. Hem kolay yapılabilir olması
hem de eşsiz güzelliğe sahip olması cazibesini arttırıyor. Portakallı saray sarması tarifi ile sizde
mutfağınızda farklı tatlılara yer verebilirsiniz.

Portakallı Saray Sarması


Portakallı Saray Sarması Malzemeleri

  • 1 Litre süt (5 su bardağı ölçü için tercih edilebilir.)
  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • 2 adet vanilya
  • 50 gram civarı tereyağı
  • 1,5 su bardağı un


Malzemeler hazırlandıktan sonra bir kenara konulur. Sonrasında da portakal sosu için şu malzemeleri
hazırlamalısınız;

  • 3 su bardağı kadar portakal suyu
  • 1 kaşık nişasta
  • 2 yemek kaşığı kadar un
  • Portakal sosunun tabanına serpmek için 2 su bardağı Hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı kadar toz şeker


Tam da istediğiniz lezzete sahip olabilmesi için Portakallı Saray sarması tarifi harfiyen uyulması
gereken düzeye sahip olmalıdır. Tarife uygun olacak şekilde belirlenen malzemeler hazırlandıktan sonra
yapılışa geçebilirsiniz.


Portakallı Saray Sarması Nasıl Yapılır?
Öncelikle büyük boy fırın tepsisinin tabanı tereyağı ile iyice yağlanmalı ve Hindistan cevizi tepsi
tabanına serpilmelidir.


Tepsiniz hazır olduktan sonra bir tencereye sütü, unu ve şekeri karıştırın ocakta karıştırarak pişirme
işlemini gerçekleştirin. Tencerede ki karışım kaynamaya başladığı anda üzerine tereyağı ile vanilya
eklenmelidir. Sonrasında da kısık ateşe alındıktan sonra bir süre daha beklenip ocaktan alınır.

Ocaktan alındıktan sonra da blendirdan geçirilmelidir. Daha sonra hazırlamış olduğunuz kremayı karışımın
üzerine dökün. Bir süre bekledikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırabilirsiniz.


Buzdolabında soğumaya bırakıldıktan sonra sizde o süre zarfında portakal sosunu hazırlamaya
geçebilirsiniz. Bu karışım için portakal suyu, nişasta, toz şeker, un ve şekeri bir tencereye koyup
karıştırın. Sonrasında da ocağa koyun karıştırarak kaynatmaya başlayın.

Kaynatma işlemi
tamamlandıktan sonra dolaptaki soğumuş olan tepsiyi çıkarıp portakal sosunu tepsinin üzerine dökün.
Düzenli bir şekilde dökme işlemini tamamladıktan sonra soğumaya bırakın.

En az 1 saat soğumasını bekledikten sonra rulo yani sarma haline getirerek servis yapabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.